Power Toys – подобряване на работата ви с компютър

Публикувано от: petar 10/02/2022 1 Коментар(и)

Power Toys – подобряване на работата ви с компютър

Във всеки дом трябва да има инструменти за извършване на малки ремонтни дейности. Представете си едно „чекмедже пълно с инструменти“ подпомагащи работата, само че за вашият компютър. Нека Ви запознаем с Power Toys – сравнително малък набор от полезни инструменти, подпомагащи ежедневната Ви работа на компютър. Въпреки че се появиха преди повече от 2 години, все още не са широко разпространени и сега ще Ви запознаем с техните функционалности и възможности:


 


 


 
Always on top 
С този инструмент можете да изберете кои прозорци, да са винаги отгоре и да не позволи да бъдат „погребани“ в купчината от отворени приложения
Awake
Ако не Ви се занимава да ровичкате за настройките на захранването, чрез този инструмент можете да настроите компютъра да не заспива и да работи на пълна мощност. 
Color Picker
Чудили ли сте се как се нарича цветът, който е използван в някоя снимка, каква шестнадесетична стойност има, за да го използвате в дизайна на Вашият сайт. С този инструмент имате възможност за точно това – да видите наименованието на цвета и стойността в различни формати.
Fancy zones
Windows има няколко начина за подреждане на прозорците, но с този инструмент, можете вие да изберете по какъв начин да са подредени (доста полезно ако се налага работата с множество едновременно отворени прозорци и приложения).
File explorer add-ons
Подобрява работата на File explorer. Добавя възможността да се преглеждат PDF и SVG файлове без стартирането на редактор.
Image resizer
прост и бърз начин за оразмеряване на изображения, без нуждата от използване на редактор.
Keyboard manager
Ето нещо доста полезно за тези, които обичат да работят с клавишни комбинации. С този инструмент можете да промените всички комбинации, както на вас ви е удобно и дори да ги обвържете с някоя програма (нека вметнем, че има потенциал за 1-ви Април, само гледайте да не си „изпросите боя“)
Mouse utilities
„Пич къде ми е мишката“ - ако не ви се гледа този епизод използвайте това приложение.
Power rename
Перфектният инструмент за тези които правят по 100 и нагоре снимки на излизане и после трябва да ги прекръстят от трудно разбираемото IMG на поза1, поза2, поза3 и т.н.
 
Shortcut guide
Не точно инструмент, а наръчник за клавишните комбинации, които се ползват в Windows.
 
Video conference mute
„Бързо котката бутна тенджерата с доматеният сос за спагети на пода“ и не искате колегите ви да гледат докато забърсвате и нареждате „послушния Топчо“. Накратко изключва камерата и микрофона.

Ако някой от тези инструменти Ви е впечатлил (или пък всички) има няколко начина да се сдобиете с тях, като трябва да се има предвид, че е напълно безплатно. Всичко зависи от нивото на умения на потребителя:

  • Изтегляне и инсталиране през Windows Store 
  • Изтегляне и инсталиране чрез WinGet. Този метод изисква да отворите PowerShell от старт менюто и да напишете или поставите следният код: winget install Microsoft.PowerToys -s winget
  • Можете и да посетите GitHub страницата, където може да изтеглите инсталационния файл или ако сте по-навътре в програмирането можете да прегледате source кода и дори да подпомогнете разработката.
 

1 Коментар(и)

Стефан Савов:
10/02/2022, 06:56:04 PM
Отговори

Благодаря Ви за полезното инфо еЦентър!

Напиши Коментар